• Search
  • Menu

Társadalom | 

Portré | 

Világ

Január 15. – A Wikipédia világnapja

Január 15. – A Wikipédia világnapja

Az emberiség mindig is arra törekedett, hogy az eddig megismert tudást egy helyre összegyűjtse és továbbítsa a következő generációk számára. Létrejöttek az enciklopédiák, majd a technika fejlődésével elengedhetetlenné vált, hogy a tartalmuk digitális formában is elérhető legyen. Így született meg a Wikipédia. Világnapjának alkalmából íme néhány alapinformáció és érdekesség az oldalról.

Szerző: lexi.hu

Udvari bolondokkal az Iszlám Állam ellen

Udvari bolondokkal az Iszlám Állam ellen

Iszlám Állam, piros anorákba bújtatott Sátán, tojásból kikelő Abu Bakr kalifa, paradicsom minden mennyiségben. És ez nem egy 2014-es általános iskolai farsang, hanem az ISIS elleni küzdelem új harcmodora, a nevettetés. Egy iraki sorozat, amely abszurditásban nem szűkölködik: iszlám vs. humor, humor vs. öngyilkos merénylők, és mindez az Iszlám Állam szívéből tolmácsolva. De vajon célravezető-e a humor, és nem brutális megtorlás lesz-e a következménye?

Szerző:

Láncaink / Our chains

Láncaink / Our chains

Az Oxford Circus környéke és a Regent Street hömpölygő embertömeggé változott. Lépésben lehet csak haladni és komoly erőfeszítésbe kerül  minden lépés. Olyan, mintha az emberek téli álmukból ébredtek volna és egyszerre tódultak volna ki az utcára. 

Szerző: lexi.hu

Program indult a kiváló minőségű sertéshúsok gasztronómiai elterjesztésére

Program indult a kiváló minőségű sertéshúsok gasztronómiai elterjesztésére

Azt hiszem, sokan, illetve talán mindenki ismeri a 3 kismalacról szóló angol népmesét. Elgondolkodtató, hogy a ködös Albion lakói a bevallott okokkal és indokokkal ellentétben nem azért akarnak-e kilépni az Európai Gazdasági Unióból, mert a sertéstartásra, feldolgozásra és forgalmazásra vonatkozó előírások, szabályozások és rendeletek figyelembevételével vagy a tiltott művek listáját gazdagítaná az említett mű, vagy olyan mértékben kéne átdolgozni, hogy anyakoca legyen a csülkén, aki ezután ráismerne szabványtartott malackáira.

Szerző: Deák Márkus Gábor

November 15. – A koraszülöttek világnapja

November 15. – A koraszülöttek világnapja

Európában vezetjük a statisztikát. Magyarországon minden tizedik terhesség végződik koraszüléssel. Nagyon rossz arány, és ennek egyik oka a szegénység, tudatlanság, iskolázatlanság. Ezt lehet leggyakrabban olvasni, és ez biztos igaz is, de azért én elmesélem a saját tapasztalatomat.

Szerző: Lengyel Szilvia

Mennyi? 30! / Flirty Thirty

Mennyi? 30! / Flirty Thirty

Tényleg csak egy szám a sok közül – vagy egy mágikus fordulópont? Mennyi? 30. Ízlelgetem és nem tudom, hogy édes vagy savanyú. Tetszik vagy nem tetszik? Egy biztos: egy éven keresztül elkísér.

Szerző: lexi.hu