• Search
  • Menu

Társadalom | 

Portré | 

Világ - Portré

Az óceán gyermeke

Az óceán gyermeke

1933 februárjában született egy kislány Tokióban, keresztnevének jelentése: az óceán gyermeke. Bizonyos körökben elismert képzőművész, énekes és dalszerző, ám sokan frusztrálónak, nyugtalanítónak vélik személyét és munkásságát. Többen pedig úgy vélik, miatta lett vége egy legendának: a Beatles felbomlásával vádolják. Ő Yoko Ono, John Lennon özvegye.

Szerző: Ludán Rita

Lesley Hornby, a divatikon

Lesley Hornby, a divatikon

Az igazság az, hogy valódi nevén csak keveseknek ugrik be, kiről is van szó. Ha becenevét említjük, már mindenkinek világossá válik, hogy a '60-as évek híres szupermodelljéről beszélünk. Ő volt az első tinimodell, Angliában 1966-ban az év arca lett, különleges és extrém külseje megváltoztatta az akkori nőideált. Gyerekkori becenevét megtartva Twiggy néven ismerte meg a világ.

Szerző: Ludán Rita

„Semmi sem lehetetlen” – Interjú Bánkuti Gabriellával

„Semmi sem lehetetlen” – Interjú Bánkuti Gabriellával

Személyi edző, bíró, fitneszoktató, feleség és nő: Bánkuti Gabriella volt már fitnesz világbajnok, többszörös magyar bajnok és többféle nemzetközi bajnok helyezést ért el, és bár a versenyzést abbahagyta 2 éve, a testépítés, a mozgás maradt az élete. Most már ő neveli ki a sikeres fitneszmodelleket, és nap mint nap edz, tanít, versenyeztet. Életformájáról kérdeztem, mit is jelent ez számára, hogyan került a sport közelébe, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie, mik a tervei, és természetesen, hogy mit tanácsol a jövő fitneszbajnokainak.

Szerző: Keindl Olivia

A halál árnyékában - Tomán Edina

A halál árnyékában - Tomán Edina

Mikor legelőször találkoztam vele, már akkor tudtam, hogy különleges. Fülig érő mosolyával, csilingelő hangjával azon nyomban feloldotta bennem a feszültséget, ami a találkozásunk előtti pillanatokban gyülemlett fel bennem. 

Szerző: Kovács Andi

„Szemétország”

„Szemétország”

Vik Muniz művész, amikor újra visszatér hazájába, Brazíliába, az ottani legnagyobb szeméttelepen valósítja meg nem mindennapi tervét, ugyanis hatalmas képeket készít újrahasznosítható hulladékokból. Ezek a képek azokat a gyűjtögetőket ábrázolják, akik mindenapjaikat töltik ezen a szeméttelepen, ott élnek és dolgoznak.

Szerző: Varga Nóra

In memoriam Füst Milán és Nagy László

In memoriam Füst Milán és Nagy László

A magyar irodalom bővelkedik a tehetségesebbnél tehetségesebb írókban és költőkben, akik műveikkel gazdagították a páratlan magyar és európai kultúrát. Július 17-én két híres magyar költőre is emlékezhettünk, hiszen Füst Milán és Nagy László is ezen a napon született.

Szerző: Csányi Klaudia

A zeneipar ikonjai – Whitney, az utánozhatatlan

A zeneipar ikonjai – Whitney, az utánozhatatlan

Ha még nem is feltétlenül tudatosan, de sokan próbálják egyedi éneklési stílusát utánozni, ami igencsak nagy kihívás, hiszen ennek az énekesnőnek a hangszíne és énektudása is jóval az átlag felett volt! Nos, ki másról is lehet szó ezúttal, mint Whitney Houstonról?

Szerző: Verebélyi Márta

Aki semmitől sem fél: Angelina Jolie

Aki semmitől sem fél: Angelina Jolie

Játszott már haldokló szupermodellt, de ő formálta meg a híres videojáték főhősét, Lara Croftot is. Az eredetileg sötétszőke, Oscar-díjas Jolie útja a siker felé tulajdonképpen 11 évesen kezdődött, amikor beíratták a Lee Strasberg színművészeti iskolába. A kezdetben modellként is dolgozó színésznő 2005 óta irigyelt párja Brad Pittnek, akivel hat gyermeket nevelnek, melyek közül hármat adoptáltak.

Szerző: Rózsa Zita

Szittya ősöktől

Szittya ősöktől

Amikor beültem Szittya Niki autójába, jó 3 éve beszélgettünk utoljára. Igaz, hogy egy hónapja futólag összetalálkoztunk, de az csak néhány perc volt, és üzleti okok miatt nem beszélhettünk magánügyeinkről.

Szerző: Gyarmati Gábor