• Search
  • Menu

Társadalom | 

Portré | 

Meghalt James Avery – A Dr. Doolittle sztárjára emlékezünk

James Avery – eredeti nevén James La Rue Avery – hazánkban legismertebb szerepét talán a Kaliforniába jöttem című, 6 évadon át sugárzott sorozat Philip Bankseként alakította. A széria 141 epizódot ért meg.

 

 

A színész 1945. november 27-én született a Virginia állambeli Pughsville-ben. Gyermekkorát Atlantic Cityben töltötte. A vietnámi háború idején csatlakozott az amerikai tengerészgyalogsághoz, majd a kaliforniai San Diegóba költözött, ahol verseket és forgatókönyveket írt. Több rajzfilmhősnek is hangját adta: szerepelt például a Tini Nindzsa Teknőcökben Szecska mesternek (angolul Shredder), a sorozat egyik főgonoszának hangjaként, a felnőtt magyar nézők pedig a Dr. Doolittle 2-ből ismerhetik.

Avery a Los Angeles-i Glendale Adventist Medical Centerkórházban hunyt el tegnap. Halálát a szív- és érrendszeri betegség miatt végrehajtott szívműtét során váratlanul fellépő súlyos szövődmények okozták.

Az amerikai színészt láthattuk többek között a Dr. Doolittle Eldonjaként, szerepelt a Kaszkadőr c. filmben is. James Avery 68 éves volt. Anyja, Florence Avery, felesége, Barbara és a felesége korábbi házasságából származó nevelt fia, Kevin Waters gyászolja.

 

 

Szerző:

Hozzászólások