• Search
  • Menu

Kapcsolat | 

Esküvő | 

A nap története

Te&Én

Lelki terror a párkapcsolatokban

Lelki terror a párkapcsolatokban

Különös, fojtogató hangulatú dráma főszereplői azok az emberek, akik lelki terror nevezetű játszmában élik hétköznapjaikat az iskolában, a munkahelyen vagy akár otthon. Ezeket a személyeket nehéz megközelíteni, sérülékenyek, s hatalmasat robbanhatnak a hozzá nem értők kezében.

Szerző: Kovács Andi

Öribari vs. nagy Ő

Öribari vs. nagy Ő

Észrevettétek már, hogy amikor a legjobb barátnőtök bepasizik, ti a süllyesztőbe kerültök? Miért nyernek általában kiütéssel a nagy Ők a legjobb barátnőkkel szemben bármelyik korosztályban, még a harmincasok körében is?

Szerző: Tóth Vivien Kitti

Ezért egészséges a szex

Ezért egészséges a szex

Igen, azok a forró nyári éjszakák… Vajon mi lehet az alapja? Egy új kutatás fényt derített erre, ugyanis kiderült, hogy augusztusban a legaktívabb a szerelmesek szexuális élete. A lenge öltözetnek és a napsütésnek köszönhetően fokozódik a szexuális aktivitásunk, így nem csoda, hogy ez a leginkább szexre csábító hónap…

Szerző: Csányi Klaudia

„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

A legtöbb embernek természetes, hogy sétál egyet a parkban, meghallgatja kedvenc zenéjét, vagy ábrándozva elmerül a naplementében. Nem is tulajdonítunk neki nagyobb jelentőséget, mert már egyszerűen hozzászoktunk. De mi van azokkal az emberekkel, akik semmit sem érzékelhetnek ebből a számunkra magától értetődő világból? Vagy legalábbis csak nagyon keveset…

Szerző: Csányi Klaudia

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

Fél évszázad együtt… Egészségben, betegségben, jó és rossz időkben egyaránt.   Kitartani egymás mellett a bajban, és átélni a boldog pillanatokat. Manapság, a rövidtávú kapcsolatok idején igazi ritkaságnak számít egy ilyen hosszú házasság. Mi a titok? Erről kérdeztem nagyszüleimet.

Szerző: Csányi Klaudia

Kinek erény, kinek bűn?!

Kinek erény, kinek bűn?!

- Te mit keresel itt? – kérdezem keserű megdöbbenéssel. Mint amikor tele van a fejed, és tudod, hogy csak ki kellene mondanod, de nem akárkinek... Hanem akinek jó lenne kimondani; akiről tudod, hogy tudná, miért úgy és azt mondod... Akinek csak annyit kell mondanod, hogy megértsen, amennyit pont kiegészítenek azok a szavak, melyeket nem mondasz ki... Majd hirtelen megjelenik valaki, akinek...

 

Szerző:

Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Mit is jelent a féltékenység? Nehéz pontosan meghatározni a definícióját, hiszen mindenki másképp írná le. Dr. Simon Lajos úgy véli, hogy a féltékenység egy, a gyűlölettel kapcsolatos félelem, hogy egy számunkra kedves személyen vagy tárgyon osztoznunk kell valakivel. A fogalom minden birtoklásra érdemes jóra vonatkozhat: hősök, királyok, művészek, tudósok féltékenyek egymás hírnevére; barátok, testvérek, szülők a szeretetre, melyet más iránt érzünk.

Szerző: Kovács Andi

DIY: esküvőigömb-készítés

DIY: esküvőigömb-készítés

Ki ne szeretne egy picit lefaragni az esküvői költségvetésből? Az alábbi gömb elkészítéséhez nincs szükség sok mindenre, csupán egy szép, virágos mintalyukasztóra, hungarocellgömbre, gombostűre és sok-sok türelemre.

A végeredmény: nagyon mutatós gömbdísz, mely remekül felhasználható a külső helyszínünk dekorálására, asztalokra elhelyezve, fellógatva – csak a képzelet szab határt.

Szerző: Babósné Haik Tünde