• Search
  • Menu

Kapcsolat | 

Esküvő | 

A nap története

Te&Én

Boldog szülinapot, Lexi!

Boldog szülinapot, Lexi!

Egy évvel ezelőtt egy nyugodt délutánon az internetet bújva találtam rá egy hirdetésre: „lelkes újságírókat keres egy friss online női magazin”. El is küldtem az önéletrajzomat, mert úgy gondoltam, hogy mindig is ilyen helyen szerettem volna dolgozni. Ahol nincsenek még kitaposott utak, ahol a kreativitás szárnyalhat, ahol ott lehetek majd az alapkő letételénél, és elvághatom majd a képzeletbeli piros-fehér-zöld szalagot.

Szerző: Mánfai Timi

Mutasd meg magad!

Mutasd meg magad!

Vajon a szépség miből ered? Mi számít tökéletesnek? Ki a tökéletes? Vajon Barbie és Ken tükrözi a tökéletes férfi-női sztereotípiát? Ami eltér a normától, az már nem számít?

Szerző: lexi.hu

Harcos csöppségek

Harcos csöppségek

Elképesztő dolgokra vagyunk mi, emberek képesek a túlélésért, különösen a gyermekek. Tőlük rengeteget tanulhatunk, ha küzdelemről van szó. Magyarországon minden 12. gyerek koraszülött, a család és csöppségük harca az életben maradásért elképesztő és csodálatos.

Szerző: Tupi Zsófia

Fronton túl

Fronton túl

Sokan nem is gondoljuk, milyen események történnek több ezer kilométerre tőlünk. Fogalmunk sincs, hogy miközben mi otthon a szeretteinkkel vagyunk, addig mások a mi életünkért, békénkért, védelmünkért cserébe önmagukat áldozzák fel.

Szerző: Tupi Zsófia

Önálló lennék, ha tudnék – vagy mégsem

Önálló lennék, ha tudnék – vagy mégsem

Ma Magyarországon a fiataloknak önálló életvitelt, egzisztenciát kialakítani rendkívül nehéz. Nem csupán a lelki felkészületlenség miatt, hanem az anyagi hiányok miatt is. Sokan még a szüleikkel élnek, mások albérletben, hónapról hónapra. Vajon mi lehet oka a késői felnőtté válásnak?

Szerző: lexi.hu

7 ok, hogy fizikailag is kimutasd a szereteted

7 ok, hogy fizikailag is kimutasd a szereteted

A szoros kapcsolatoknál, legyen az barátság vagy szerelem, alapvető a fizikai közelség. Természetesen a szavak is nagyon fontosak, de a nonverbális kommunikációnak és a fizikai kontaktusnak ennél is nagyobb jelentősége van. Cikkünkben megmutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha érzelmeinket a szavak mellett tetteinkkel is kifejezzük…

Szerző: Csányi Klaudia

Modern civilizációs „betegség” – A hímsovinizmus

Modern civilizációs „betegség” – A hímsovinizmus

Ő az, aki folyton hangoztatja, mi a baj a nőkkel, a lelke mélyén azonban nagy szüksége van rád, mégis alárendeltjeként kezel téged, s meg van győződve arról, hogy az ő szava szent a tiéddel szemben… Sorolhatnánk még a „tüneteket”, a kérdés már csak az, hogy a nők feletti dominanciájuk valódi, netán csak egy álarc, mely mögött valami komoly ok húzódik meg…?

Szerző: Verebélyi Márta