• Search
  • Menu

Kapcsolat | 

Esküvő | 

A nap története

Édesanyák, nagymamák, lányok, nők – Március 8. a tiétek!

1857. március 8-án New Yorkban több mint 40 000 nő emelte fel a hangját a rossz munkakörülmények, az alacsony fizetés, a 12 órás műszak ellen. A megmozdulásokat országszerte figyelemmel kísérték, és sorra indítottak hasonló cselekedeteket. Ennek köszönhetően 1977-ben az ENSZ közgyűlése a nők jogai és a nemzetközi béke napját hivatalossá tette. Így lett március 8. a nemzetközi nőnap.

Egy mexikói közmondás szerint: „Egy ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban.” A nő mindenütt jelen van, éppen ezért vezető szerepük van a családok megteremtésében és fenntartásában. Ezen a napon a világ valamennyi pontján a hölgyeket köszöntik, ünneplik. A nemzetközi nőnap jelentősége ennél viszont több. Ez a nap a történelmet alakító nők történetérő, életéről szól. Megemlékezünk a jogegyenlőségért, igazságért, békéért folytatott harcukról. Évszázadok óta húzódó küzdelmük előtt fejet hajtunk. A legfőbb célja még ma is az, hogy a férfiak mellett ők is egyenlő részt vállalhassanak a társadalomból.

A 2014-es szocsi téli olimpiára készült egy csodálatos videó, amelyet már több millióan láttak. Anyákról, nőkről szól, akik mindent megtesznek szeretteikért. Mi ezzel a kis videóval kívánunk nagyon boldog NŐNAPOT!


 

Szerző:

Címkék:  

Hozzászólások