• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Könyv

Csütörtök, 17 óra – SKANDINÁVIA

Csütörtök, 17 óra – SKANDINÁVIA

Lantos Gábor 100 nap északon című könyvéről már olvashattatok ajánlót, sőt, a szerzőt is elcsíptük egy interjúra még utazása közben. Egy könyvbemutatónál azonban kevés megfelelőbb alkalom adódhat arra, hogy kicsit jobban belekóstoljunk, milyen is volt ez a kaland valójában, igaz?

Szerző: Rózsa Zita

100 NAP ÉSZAKON

100 NAP ÉSZAKON

Lantos Gábor 2013. január 2-án indult különleges egyszemélyes expedíciójára. 100 napot töltött el északon, bejárva a skandináv országokat, valamint a Feröer-szigeteket, Izlandot, Grönlandot.

Szerző: lexi.hu

Prospero Disztribúció – egységben az erő

Prospero Disztribúció – egységben az erő

A disztribúciós terjesztési szisztéma ma Magyarországon egyedülálló. Lényege, hogy a kis és közepes méretű kiadók kereskedelmi tevékenységüket egy disztribútorhoz helyezik ki, és ezáltal sokkal hatékonyabban tudnak érvényesülni a piacon. Kiadói tevékenységükben változatlanul önállóak maradnak, ezért saját arculatuk, egyediségük megmarad. Janzer Frigyest, a Prospero Disztribúció vezetőjét kérdeztem a XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Szerző: Mánfai Timi

Fókuszban az élet kérdései

Fókuszban az élet kérdései

A könyv érték és kincs, a tudás és az élet legmélyebb forrása. A 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából számos új könyv került a piacra. A Dialóg Campus Kiadó Dialóg Life sorozata az élet kérdéseivel foglalkozik. Lelki és testi egészség, gyereknevelés, felnőttkori dilemmák, az élet sorsdöntő pillanatai – ezek a témák mind-mind megtalálhatók a kiadó palettáján.

Szerző: Petrovics Gabriella

Kis Könyves Éj 2013

Kis Könyves Éj 2013

27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kedves, felfedezésre érdemes apró boltocska várja vidám, friss programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel  – a könyvek szerelmeseit Budapesten és az ország több más városában. A rendezvény célja, hogy felhívja a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok különleges hangulatára, sokféleségére, s hogy felélénkítse a könyvesboltba járás divatját.

Szerző: lexi.hu

Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Az emberek és macskák kapcsolatához rengeteg mitológiai történet és hiedelem kötődik, már az ókori Egyiptomban is szent állatként tisztelték ezeket az elbűvölő, de gyakran furcsa természetű állatokat. Egy biztos: a macskákért valaki vagy rajong, vagy a pokolba kívánja őket, a kettő közt valószínűleg kevesen foglalnak állást. Sok mesebeli, vicces macska karaktert ismerünk, gondoljunk csak a lusta és haszontalan Garfieldra vagy a neten nagy port kavaró Simon’s cat mozgóképekre. Mindezek után pedig jött Alfi macsek, és kő kövön nem maradt. Interjúnkban Simon Tamással, a Vérmacska szerzőjével beszélgettünk.

Szerző: Ludán Rita

China Miéville: Konzulváros

China Miéville: Konzulváros

„Miéville kifejezően és festőien ír az idegen lényekről és az űrhajókról – líraian idézi meg a Gazdák elegánsan botladozó alakját, és az egyszerre kertként, keltetőkként és lakóhelyként funkcionáló városaikat… A regény lelkét pedig az adja, hogy a szerzőt közben olthatatlan szerelem fűzi az intellektuális kihívásokhoz.” China Miéville könyve március 28-án jelenik meg.

Szerző: lexi.hu