• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Könyv

Pőcze Flóra: A Moszkva tér gyermekei

Pőcze Flóra: A Moszkva tér gyermekei

Reggel 7-kor a Nyugati pályaudvarra igyekezvén pattantam fel a hetes buszra. A busz közepén feltűnően sok hely volt. Átfúrtam magam a tömegen, és rögtön megtudtam az okát a sok elfoglalatlan széknek. Egy hajléktalan nő ücsörgött nyugodtan, és bámult ki az ablakon. Ekkor szállt fel egy BKK-ellenőr.

Szerző: Mánfai Timi

A halál árnyékában - Tomán Edina

A halál árnyékában - Tomán Edina

Mikor legelőször találkoztam vele, már akkor tudtam, hogy különleges. Fülig érő mosolyával, csilingelő hangjával azon nyomban feloldotta bennem a feszültséget, ami a találkozásunk előtti pillanatokban gyülemlett fel bennem. 

Szerző: Kovács Andi

Idegenvezetők – emberközelből

Idegenvezetők – emberközelből

Mikor máskor is vehetne a kezébe egy könnyed, szórakoztató, jó stílusban megírt, olvasmányos könyvet az ember, mint a nyár kellős közepén, legyen szó akár nyaralásról vagy éppenséggel utazásról kis hazánkban, netán a nagyvilágban.

Szerző:

Csütörtök, 17 óra – SKANDINÁVIA

Csütörtök, 17 óra – SKANDINÁVIA

Lantos Gábor 100 nap északon című könyvéről már olvashattatok ajánlót, sőt, a szerzőt is elcsíptük egy interjúra még utazása közben. Egy könyvbemutatónál azonban kevés megfelelőbb alkalom adódhat arra, hogy kicsit jobban belekóstoljunk, milyen is volt ez a kaland valójában, igaz?

Szerző: Rózsa Zita

100 NAP ÉSZAKON

100 NAP ÉSZAKON

Lantos Gábor 2013. január 2-án indult különleges egyszemélyes expedíciójára. 100 napot töltött el északon, bejárva a skandináv országokat, valamint a Feröer-szigeteket, Izlandot, Grönlandot.

Szerző: lexi.hu

Prospero Disztribúció – egységben az erő

Prospero Disztribúció – egységben az erő

A disztribúciós terjesztési szisztéma ma Magyarországon egyedülálló. Lényege, hogy a kis és közepes méretű kiadók kereskedelmi tevékenységüket egy disztribútorhoz helyezik ki, és ezáltal sokkal hatékonyabban tudnak érvényesülni a piacon. Kiadói tevékenységükben változatlanul önállóak maradnak, ezért saját arculatuk, egyediségük megmarad. Janzer Frigyest, a Prospero Disztribúció vezetőjét kérdeztem a XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Szerző: Mánfai Timi

Fókuszban az élet kérdései

Fókuszban az élet kérdései

A könyv érték és kincs, a tudás és az élet legmélyebb forrása. A 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából számos új könyv került a piacra. A Dialóg Campus Kiadó Dialóg Life sorozata az élet kérdéseivel foglalkozik. Lelki és testi egészség, gyereknevelés, felnőttkori dilemmák, az élet sorsdöntő pillanatai – ezek a témák mind-mind megtalálhatók a kiadó palettáján.

Szerző: Petrovics Gabriella

Kis Könyves Éj 2013

Kis Könyves Éj 2013

27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kedves, felfedezésre érdemes apró boltocska várja vidám, friss programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel  – a könyvek szerelmeseit Budapesten és az ország több más városában. A rendezvény célja, hogy felhívja a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok különleges hangulatára, sokféleségére, s hogy felélénkítse a könyvesboltba járás divatját.

Szerző: lexi.hu