• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Egy este-három mese

A napokban olyan szerencsém volt, hogy egyszerre két aranyos kis könyvecske akadt a kezembe: a Bringamesék, a Dinoszaurus Rex és a Rúgd be, Pepe! 

Bár a könyvek elvileg három eltérő korosztályt céloznak meg, az én 6 éves kisfiam mindhárom könyv történeteit nagy élvezettel hallgatta.

A Rúgd be, Pepe különösen időszerű, most hiszen most ismerkedik a focizás alapjaival. A nagypapája szerint nagyon jó a labdakezelése és neki hinni lehet, hiszen fociedző volt fiatalkorában. Ezért is különösen kedves neki Pepe, aki focibolond. Amikor csak teheti, a labdát rúgja négylábú barátja, Tipli kutya társaságában. Nagyon büszke a bátyjára, aki tagja a nagy csapatnak, de talán még most is sóvárogva nézné a meccseit a pálya széléről, ha Mika egy nap el nem viszi magával edzésre. Az események innentől fogva úgy peregnek, mint egy izgalmas film kockái: feltűnik a híres edző, lesz egy fontos mérkőzés, sőt megesik egy csodagól is. Aztán valaki dühbe gurul, más pedig nyaktörő mutatványra készül és lesz nagy ijedtség. A történetből megtudhatjuk, hogyan került a kiskutyával labdázó fiú a nagyok közé és mi történik az után, hogy a stadion közönsége egy emberként kiáltja: Rúgd be, Pepe! 

Ki ne szeretne egy ilyen lelkesítő és igazán fiúknak szóló könyvet, melyet Balassa Nikoletta illusztrációi tesznek színesebbé.

A Bringameséket már korábban is olvastuk, de most elővettük újra a Dinoszauruszos mesével együtt, amit egyszerűen tudunk megunni.

A Bringamesékben Dani nem nagyon örül, pedig itt a nyár, meleg van, süt a nap. Családjával vidéken nyaral, de nem érzi jól magát az otthon felejtett focilabdája és a barátai nélkül. Egy délután azonban titokzatos helyen jár apukájával: a nagyi padlásán. Amint rátalálnak a régi, kék biciklire, egyszeriben minden megváltozik. Dani megtanul bringázni, és – immár két keréken – nekivág a környéknek.

A Bringamesék is aktuális, hiszen a kerékpározni tanulás fontos része jelenleg az életünknek. futóbringa után ugyan egy kicsit nehezen megy az elindulás, de nem adjuk fel.

Nincs 6 éves kisfiú dinóimádat nélkül. Dusik Móni zseniális grafikájának köszönhetően Mátyás Lara vicces története az elhanyagolt játékokról színes életre kel. De vajon sikerül bátor dinónknak leszabadulni ebből az elvarázsolt helyről?

Mi már tudjuk a választ. Olvasd el Te is gyermekednek.

Szép álmokat!

Szerző:

Címkék:    

Hozzászólások