• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Kiállítás

Egy másfajta fátyol – Turós Margaréta fotókiállítása

Egy másfajta fátyol – Turós Margaréta fotókiállítása

Egy pillanatra nézd meg egy előtted álló ismeretlen ember tarkóját, haját, vállát! Képzelj hozzá egy arcot! Sőt, ne csak egy arcot, de egy történetet, egy sorsot is! Éppen így tettem, amikor először megpillantottam Turós Margaréta „Egy másfajta fátyol” című képét. Titok van ebben a fotográfiában, sejtelem, izgalom és határtalan nőiesség. 

 

Szerző: lexi.hu

Öt euróért Ön is jegesmedve lehet Bécsben!

Öt euróért Ön is jegesmedve lehet Bécsben!

A Schönbrunni Állatkert adománygyűjtő akciója keretében egy óriási jegesmedve-mozaik része lehet az, aki legalább 5 eurót ad az új jegesmedve-kifutóra. A Ferenc József-föld nevet viselő létesítmény várhatóan nyár elejére készül el.

Szerző:

Cicák hétvégéje a Camponában

Cicák hétvégéje a Camponában

A hétvégére 400 macska költözött be a Campona I. emeletére, a Csodák Palotája mellé. A macskabarátok szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától este 6 óráig csodálhatták meg a számos különböző fajtájú négylábút. A nem mindennapi és különleges cicák 16 országból érkeztek a kiállítás helyszínére, hogy elbűvöljék az érdeklődőket és bírákat egyaránt.

Szerző: Ludán Rita

Van Gogh álmai

Van Gogh álmai

Majd’ egy hónappal hosszabbították meg a „Van Gogh álmai” kiállítást a Vam Design Centerben. A nagy sikerű tárlat már május óta megtekinthető, ám a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a november 30-ra tervezett zárást december 22-re halasztották.

Szerző: Ludán Rita

Fénybe öltözik Budapest

Fénybe öltözik Budapest

2013. december 1-jén került sor az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális téli fesztivál megnyitójára a Városháza parkban, melyen Tarlós István főpolgármester útjára indította a rendezvényt, és meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát. Ezzel egy időben kapcsolták be Budapest díszkivilágítását, melyet a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) biztosít városszerte.

 

Szerző: lexi.hu

Caravaggiótól Canalettóig

Caravaggiótól Canalettóig

Az itáliai barokk és rokokó festészet remekművei

A Szépművészet Múzeum legújabb kiállítása sok rekordot megdönt: soha ilyen széles körű beszerzést nem valósított meg a múzeum, és évek óta nem láthattunk ilyen átfogó korbemutatást sehol a világon.

Szerző: Lengyel Szilvia