• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Film

Április 5-én indul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Április 5-én indul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A The Master című filmmel nyit az idei, 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. 2013. április 5-13. között öt helyszínen 74 alkotást láthat majd a közönség, köztük több magyar vonatkozású munkát és nemzetközi premiert. A rendezvény kiemelt programja a Zöld Sziget ír szekció és a Staropramen sörkorcsolyák kortárs cseh filmválogatás. Idén új filmcsokorral bővül a Titanic kínálata, az A napos oldal fergeteges vígjátékokat hoz majd, a versenyben pedig 10 film vetekszik a Hullámtörők díjért. A zsűri elnöke Jiři Menzel lesz.

Szerző: lexi.hu

Tökéletes diszharmónia

Tökéletes diszharmónia

Jó hangok és kiforratlan karakterek, hatásos zene és idegesítő párbeszédek, kitűnő koreográfia és közhelyes történet. Igazából nincs új a nap alatt a tiniknek, fiataloknak szánt limonádés műfajban. A Tökéletes hang című mozifilmben az első mondatban felsoroltak egyvelegét kapja a néző: sok-sok ellentétet. Van azonban valami megmagyarázhatatlan ebben a rétegfilmben, ami akarva-akaratlanul is magával ragad.

Szerző: Petrovics Gabriella

Nyerj páros mozijegyet a Lexivel!

Nyerj páros mozijegyet a Lexivel!

Egy tökéletes nyeremény – egy tökéletes este tökéletes filmjére. Kell ennél több egy kellemes, páros programhoz? Most itt a nagyszerű alkalom, hogy ismét játssz velünk! Ezúttal a Tökéletes hang című amerikai zenés, romantikus vígjátékra invitálunk. Nincs más dolgod, minthogy elolvasd cikkünket, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre. Hajrá!

Szerző: lexi.hu

Szerelmi négyszög

Szerelmi négyszög

Szerelem, szenvedély, tánc – mindez az argentin tangón keresztül bemutatva. A Tango libre – Szabad a tánc című francia-belga-luxemburgi filmdráma érdekes, szokatlan módon tárja elénk egy nő és – a hozzá érzelmi szálakkal szorosan kötődő – három férfi különös, bizarr, már-már megbotránkoztató viszonyát. A hol humorral, hol drámával átitatott filmben négy ember végletes és kusza életének lehetünk 98 percig tanúi.

Szerző: Petrovics Gabriella

Borzongás a Halálhegyen

Borzongás a Halálhegyen

Hátborzongató, félelmetes, rejtélyes, meghökkentő, hihető majd hihetetlen. Ezekkel a jelzőkkel tudom leginkább jellemezni a Halálhegy – A Dyatlov-rejtély című amerikai-angol thrillert, melyben öt amerikai fiatal nyakába veszi a dermesztő Urál hegységet, hogy egy olyan borzalomról rántsa le a leplet, amely mögött egy megrázó, több mint 50 éves titok rejtőzik.

Szerző: Petrovics Gabriella

Fehér éjszaka a Toldiban

Fehér éjszaka a Toldiban

A Péterfy Bori & Love Band legújabb albumának összes szerzeményéhez videoklip készült a közelmúltban, ezen videofilmek premiervetítésére került sor március 6-án este nyolc órakor a Toldi Moziban. A rajongók a zenekar tagjaival és a kisfilmek készítőivel együtt mustrálhatták az egytől egyig egyedi, ötletes és profi mozgóképeket.

Szerző: Ludán Rita

Mindhalálig gengszterek

Mindhalálig gengszterek

Három idős férfi, akik egyetlen éjszaka alatt felidézik, és újra átélik sötét, balhéktól hemzsegő életüket. Akció, humor, érzelmek, barátság és az idő kíméleten, nyomasztó múlása áll össze egy történetté a Született gengszterek című filmben. Al Pacino bár már nem fiatal, de megkérdőjelezhetetlen színészi tehetségével és azzal, ahogyan életet lehel egy gengszter figurájába , még mindig vagy inkább újra képes moziba csalni a nézőt.

Szerző: Petrovics Gabriella

Csúcshatás – A tökéletes tudatmódosító, hallucinációk nélkül

Csúcshatás – A tökéletes tudatmódosító, hallucinációk nélkül

Képzeld el, hogy életed kilátástalan: semmittevőként tengeted napjaid, mert munkádban nincsenek sikereid, a párod elhagyott, s a szorongásod alkohollal próbálod csillapítani. Mondhatni, semmi sincs rendben. Egy nap azonban egy régi ismerősöddel találkozol, aki pontosan látja rajtad, mennyire nem vagy a helyzet magaslatán. Így hát a figyelmedbe ajánl egy titokzatos pirulát, mellyel agyad kapacitásának száz százalékát használhatod. Bevennéd?

Szerző: Verebélyi Márta

Együtt élni egy bengálival – Pi élete

Együtt élni egy bengálival – Pi élete

Végy egy fiatal, érdeklődő, önmagát kereső indiai fiút, aki szüleivel és egy állatkerti rakománnyal utazik egy hajón! Adj a személyiségéhez egy jó adag életösztönt is – szüksége lesz rá, ugyanis egy vihar következtében hajójuk elsüllyed, hősünk pedig egyedül marad életben az óceánon… egy bengáli tigris társaságában!

Szerző: Verebélyi Márta