• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Film

Feltuningolt Jurassic Park

Feltuningolt Jurassic Park

Manapság igazán trendinek számít a filmiparban, ha egy régebbi filmet 3D-s változatban is felújítanak, bemutatnak. Bizonyára ettől várják az újabb kasszasikert és azt, hogy a régi hírnév ismét belopja magát a filmkészítők mindennapjaiba. A Jurassic Park háromdimenziós verziója adott némi plusz élményt, de a várt hatás itt-ott elmaradt. Mindjárt megtudjátok, hogy pontosan mire is gondolok.

Szerző: Petrovics Gabriella

Gyilkos hipnózis

Gyilkos hipnózis

A hipnózisról – erről a mesterségesen előidézett, módosult tudatállapotról – kapunk egyfajta szűk metszetet A Hipnotizőr című filmben. Mindig is nagyon érdekelt, hogy hogyan érhető el ez az állapot. Az emberek többségét kíváncsivá teszi annak a ténye, hogy létezik egy olyan dimenzió, ahol átszellemülve kommunikálhat. A film egész jóra sikerült, azonban gyenge pontja számomra épp az, hogy nem elég mélyen aknázza ki a hipnózisban rejlő lehetőségeket.

Szerző: Petrovics Gabriella

Menekülj!

Menekülj!

Spiritualitás, szerelem, veszély. A Menedék című filmben titkos, sötét múltja elől menekül egy fiatal nő. De hova vezet mindez? Egy olyan történethez, melyhez hasonlót már rengetegen írtak és filmesítettek meg: egy romantikus történetet kapunk félelmetes elemekkel. A földöntúli misztikus szál – melyet egyáltalán nem áll szándékomban leleplezni – pedig csak tovább erősíti az ilyen filmekről alkotott sztereotípiáimat.

Szerző: Petrovics Gabriella

Magányos körök

Magányos körök

Emberek. Sorsok. Véletlenek. Vágyak. Ez a négy dolog áll össze egy kerek, egész történetté a 360 című filmben, ahol különböző társadalmi rétegből jött emberek útjai keresztezik, metszik egymást. De egy valami mégis közös bennük: mindannyian a magány elől menekülnek. S amíg forog a film, az életük is körbeér. Szeretni és szeretve lenni – egy állandó emberi érzés, hiány vagy épp vágyakozás. A „mindenki mást szeret és akar” modern feldolgozása ez a film.

Szerző: Petrovics Gabriella

A Lore nyerte a 20. Titanicot

A Lore nyerte a 20. Titanicot

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland Lore című filmje nyerte a 20. Titanic nemzetközi filmfesztivál 8 000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. Mira Fornay Kutyám, Killer című alkotását különdíjban részesítette a háromtagú nemzetközi zsűri, melynek elnöke a világhírű cseh rendező, Jiři Menzel volt. A közönségdíjat Petr Nikolaev cseh rendező  Lidice című filmje kapta.

Szerző: lexi.hu

Az Ébredéssel zár a 20. Titanic

Az Ébredéssel zár a 20. Titanic

Rufus Norris Ébredés (Broken) című filmjének vetítésével zárul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A megrázó angol filmdráma főszereplője Eloise Laurence, Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) és Tim Roth (Ponyvaregény, Négy szoba). Az április 5-13. között tartó fesztiválon 74 filmet láthatott a hazai közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, első filmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait, sőt egy világpremiert is.

Szerző: lexi.hu

2077: a Föld már csak egy emlék

2077: a Föld már csak egy emlék

Hősökre mindig, minden kornak szüksége van, hiszen szeretjük a bátor, erős, harcias férfiakat. Olyan hősökért meg pláne odavagyunk, akik megmentik a bolygónkat – ha kell, akár saját életük árán is. Tom Cruise igazi hős alkat. Sőt sokkal több annál: igazi akcióhős – ezt számtalan filmben bebizonyította már. Most azonban legújabb, Feledés című filmjében ismét bebizonyítja a közönségnek. Csak egy baj, hogy a történet annyira lejáratott.

Szerző: Petrovics Gabriella

Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Javában zajlik a 20. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek szekciói között visszatérőként üdvözölhetjük az amerikai független filmes válogatást. A Tiszta Amerika-blokkban öt játékfilm fut, melyek közül a Hogyan kövessünk vadidegeneket? nemzetközi premier. A vetítések után Chioke Nassor rendezővel is találkozhat a közönség. Láthatjuk emellett egy egyedülálló anya drámáját két kamasz fiával, egy zenés vígjátékot, egy bátyjába szerelmes tinilány kétségeit és egy alkoholizmussal küzdő tanárnő történetét. Az április 13-ig tartó fesztiválon még elcsíphetjük a szekció összes filmjét!

Szerző: lexi.hu

Kilenc rendező kíséri el filmjét az idei Titanicra

Kilenc rendező kíséri el filmjét az idei Titanicra

Az Amerikai Egyesült Államokból, Írországból, Angliából, Walesből, Franciaországból, Hollandiából, Oroszországból és Szlovákiából érkeznek filmrendezők, hogy elkísérjék alkotásaikat az április 5-13. között öt helyszínen futó 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra, és személyesen is találkozzanak a magyar közönséggel.

Szerző: lexi.hu

Erotika a fellegekben

Erotika a fellegekben

A zseniális spanyol rendező, Pedro Almodóvar legújabb filmjében, a Szeretők, utazók című vígjátékban egy abszurd, kényes, szexualitással telített területre merészkedik. A kiváló színészi játék és a pörgős párbeszédek lesznek a humorban és kéjben gazdag komédia legfőbb erősségei annak ellenére, hogy szinte az egész film egy repülőgépen játszódik, és a történet vége is igen gyenge. Rekeszizmokat izzítani, szexuális fantáziát beindítani, irány az érzéki repülés!

Szerző: Petrovics Gabriella