• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Film

Gru 2 –  Minionok a világ ellen

Gru 2 – Minionok a világ ellen

A világ legelvetemültebb gonosztevője, több 100 ügyefogyott csatlósa és a 3 kislány most visszatértek, hogy ismét egy felhőtlen kacagással teli estét tölthessünk el a társaságukban. A Gru első része magasra tette a lécet, és bár a folytatásnak ezt nem sikerül átugrania, viszont a mese szépen lavírozik akció és humor között. Kisgyerekes családoknak kötelező darab!

Szerző: Morvai Sylvia

Őrült, dilis, szerelem

Őrült, dilis, szerelem

Főhősünk egy átlagos negyvenes, családos férfi csinos, szerető feleséggel, 3 gyermekkel, nagy családi házzal, biztos állással. Mondhatni, minden adott egy boldog élethez, egészen a feleség egy éttermi vacsora közben tett hirtelen bejelentéséig: „el akarok válni!”

Szerző: Verebélyi Márta

Ezer szó

Ezer szó

Mindened a kommunikáció, s egyszerűen zavar, ha nem jutsz szóhoz? Nos, mit tennél, ha ezentúl összesen 1000 szóra korlátozódna, amit kimondhatsz vagy leírhatsz – különben meghalsz?

Szerző: Verebélyi Márta

Alkoholmentes másnaposság

Alkoholmentes másnaposság

A Cooper–Galifianakis–Helms trió ismét visszatért a mozivásznakra, hogy megpróbáljon valami új színt csempészni az ismert Másnaposok szériába, egy érdektelen, kiábrándító, minden eredetiséget nélkülöző második rész után. A feladat adott volt: nem megismételni önmagunkat. Hogy sikerült-e mindezt megvalósítani Todd Phillipsnek? Azt nem mondanám. Még szerencse, hogy a Másnaposok 3. az utolsó felvonás.

Szerző: Morvai Sylvia

MILF-nek lenni menő!

MILF-nek lenni menő!

David Moreau tudja mitől döglik a légy! A francia rendező új filmje, a Felcsípve megmutatja, hogy egy harmincnyolc éves anyuka is lehet ugyanolyan szexis és csábító, mint az IT-girlök, sőt az évek során megszerzett tapasztalat még vonzóbbá varázsolhatja őket. Az Amerikai pite óta tudjuk, Stifler mamája a gimis és egyetemista srácok álma, a korkülönbség pedig a 21. században már smafu! Figyelem, hölgyeim, a középkor küszöbén lenni egyáltalán nem szégyen!

Szerző: Morvai Sylvia

A '20-as évek esete a hiphoppal – A nagy Gatsby

A '20-as évek esete a hiphoppal – A nagy Gatsby

Leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk Baz Luhrmann legújabb könyvadaptációját, A nagy Gatsbyt. F. Scott Fitzgerald 1925-ben írt nagy sikerű regényét már többször megfilmesítették: készült belőle némafilm 1926-ban, fekete-fehér változat 1949-ben, és legutóbb olyan színészek bújhattak a főszereplők bőrébe, mint Robert Redford és Mia Farrow az eléggé megosztóra sikerült 1974-es verzióban. Mégis miért kellett a világnak még egy Gatsby?

Szerző: Morvai Sylvia

Gengszter vagy szent legyek?

Gengszter vagy szent legyek?

Önmagával belső, míg másokkal szemben külső harcot folytat Jason Statham legújabb filmjében. A Kolibri kód című film műfaját tekintve akció, thriller és dráma egyszerre. A főszereplő folyton küzd, most is megvillantja – igaz csak itt-ott – nagyszerű harcművészeti képességeit, azonban ezennel a belső vívódás van a középpontban. Ezen a szinten viszont már nem elég Statham fizikai ereje, a jóval szegényesebb színészi képességei kerülnek előtérbe.

Szerző: Petrovics Gabriella

Kettőt találhatsz – Catch and Release

Kettőt találhatsz – Catch and Release

Létezik egy olyan felfogás, miszerint neked is, nekem is, mindenkinek akad valahol a világban egy lelki társa, akivel nemcsak, hogy szerelembe esik, de legjobb barátok is egyben, s kiegészítik egymást. Akad, aki rálel, s beteljesedik a boldogságuk, azonban sok hasonló „karmikus kapcsolat” valamilyen bonyodalom, akadály miatt nem bontakozhat ki. Mi a helyzet azonban ekkor: minden adott – szerelem, teljes összhang, közös tervek –, azt hiszed, minden rendben lesz, azonban egyik percről a másikra azzal szembesülsz, hogy elvesztetted a társadat? Az angol és a magyar cím is igen találó, majd a film utolsó perceiben megérted, hogy miért… 

Szerző: Verebélyi Márta

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Könyörgöm, kérjünk fel egy kiváló rendezőt, hogy készítsen filmet Budapestről! Kellene-e nagyobb reklám fővárosunknak, mint ha Woody Allan itt forgatna? Mit nekünk Roger Moore és a tucatjával megrendelt reklámfilmek? Követelem, hogy készüljenek Budapestről is olyan alkotások, mint az In Bruges vagy mint a Vicky Cristina Barcelona.

Szerző: Szabados Melinda

Névadósdi

Névadósdi

A névválasztás egyáltalán nem könnyű feladat a szülők életében, megannyi buktatója van: történelmi személynevek, csúfnevek, jelentések, becézések. A Hogyan nevezzelek? című francia vígjátékban egy ártatlan, humorban gazdag családi összejövetel drámai fordulatot vesz egy bizonyos név miatt. A történet zsenialitása egyszerűségében rejlik. Annyira hétköznapi, könnyed, emberközeli, hogy bármikor akár mi is részesei lehetünk egy hasonló helyzetnek. Itt minden kiderül, felborul, összekuszálódik. Csak győzzük – nevetéssel – kibogozni!

Szerző: Petrovics Gabriella