• Search
  • Menu

Film | 

Színház | 

Zene | 

Sport | 

Kiállítás | 

Könyv

Szórakozás - Film

Mindent a szemnek, semmit az észnek – Need For Speed

Mindent a szemnek, semmit az észnek – Need For Speed

Nem ez volt az első alkalom, hogy számítógépes játékot széles vászonra adaptáljanak. Az ilyesfajta próbálkozásnak a történetszállal rendelkező daraboknál is általában bukás a vége, nemhogy azoknál, ahol egy komplett sztorit kell kitalálni köré, hogy az eladható legyen filmként. Éppen ezért a látványon kívül a Need For Speed sem kecsegtet minket semmi jóval.

Szerző: Morvai Sylvia

Ha a kanapék mesélni tudnának...

Ha a kanapék mesélni tudnának...

Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről.

Szerző: lexi.hu

Szétszabdalt aktusok, meggyötört életek

Szétszabdalt aktusok, meggyötört életek

Lars von Trier legújabb filmjét, a két részletben bemutatott A nimfomániást január 16. óta kóstolgatja a magyar mozik közönsége. A legmohóbb filmzabálók már február 6-án részesei lehettek a folytatásnak és befejezésnek, mely kerek egésszé varázsolja a szexfüggő főszereplő sztoriját.

Szerző: Ludán Rita

Titkok és életek

Titkok és életek

Kevés olyan filmet láttam mostanában, amire azt mondtam, hogy még egyszer megnézem. Azonban Ben Stiller legújabb alkotása teljesen lenyűgözött. Azt tette, amit egy filmtől általában elvár az ember: kiragadott a valóságból, elvonta a figyelmem minden problémámról, és az utolsó képkocka után se hagyott magamra.

Szerző: lexi.hu

Elhunyt Helyey László

Elhunyt Helyey László

Tegnap déltájban ért a rossz hír: meghalt Helyey László. Az elmúlt hetekben több cikkben is beszámoltak az Új Színház művészének aggasztó állapotáról, miszerint a színművész fullad, mivel tüdőembóliát kapott. Helyey László 66 éves volt.

Szerző: Széles L. Gábor

Lázadni, vagy behódolni? – Az éhezők viadala: Futótűz

Lázadni, vagy behódolni? – Az éhezők viadala: Futótűz

Francis Lawrence ismét megcsinálta a tutit! Aggódtam, hogy az első rész után a második (mint általában megannyi mozgóképes alkotás esetében) sokkal gyengébbre fog sikerülni. Mekkorát tévedtem! Érzelmek egész skáláját hozta ki belőlem a film, ami azért meglepő, mert a könyveket elolvasván már tudtam, mikor mi fog történni, mégis izgultam a szereplőkért. Az éhezők viadala – Futótűz szórakoztat, magával ragad, letaglóz és végül jól arcon csap.

Szerző: Morvai Sylvia

Lokit a népnek! – Thor: Sötét világ

Lokit a népnek! – Thor: Sötét világ

Ezt a premiert körülbelül már egy éve izgatottan várom. Hogy miért? No nem a szép szál viking félisten, Thor miatt (bár az tény, hogy jelenléte nem von le a film értékéből, főleg ha félmeztelenül flangál közben), hanem a „jelentéktelen” kisöcsi, Loki újbóli feltűnése apropójából. Aki olyan szinten kinőtte magát az első rész óta, hogy simán elviszi a hátán a filmet, és ha feltűnik a vásznon, lehetetlen másra figyelni.

Szerző: Morvai Sylvia

Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Alfonso Cuarón várva várt alkotása – mely összehozta végre Sandra Bullockot és George Clooney-t – messze van az átlagos katasztrófafilmtől. A Velencei Filmfesztivál nyitó mozija nem bővelkedik tehát szörnyekben vagy ijesztő természeti jelenségekben, mégis az első perctől az utolsóig izgalmas és lebilincselő. Bár az űrben reménytelenül sodródó ember témája alkalmas lehetne céltalanul akciódús, de grandiózus jelenetekre, a Gravitáció többet ad ennél. 

Szerző: Rózsa Zita

Halálra ítélt celebek – Itt a vége

Halálra ítélt celebek – Itt a vége

A legújabb hollywoodi agymenésben pofonegyszerű a történet. Mindenki saját magát adja (és alakítja), körítés az eljövendő apokalipszis, a cél pedig a túlélés. Mindez egy olyan filmben, ahol az egy négyzetméterre eső sztárok száma túlszárnyalja még az Igazából szerelmet is. VIGYÁZAT! A nevetés miatt bekövetkezett rekeszizomgörcs elkerülhetetlen!

Szerző: Morvai Sylvia