• Search
  • Menu

Szellem

Ezt a lovat akartad?

Ezt a lovat akartad?

Tudok egy olyan klubról, amelyhez senki nem akar csatlakozni, mégis rengeteg édesanya válik tagjává a szülés utáni érzelmi stresszt követően. Nincs jele, nincs rajongói oldala, nincs cinkos kézfogás, sőt, ha sétálsz az utcán, soha nem is tudod meg, ha épp a klubtársad ment el melletted. Mégis, baráti összejöveteleken, meghitt beszélgetések alkalmával, ha megismered egy másik nő történetét, tudni fogod: nem vagy egyedül, ő is ugyanúgy tag, mint te.

Szerző: Szabados Melinda

Miként leckéztet a karma?

Miként leckéztet a karma?

Vallási vagy filozófiai felfogások ide vagy oda, lássuk be, a karma létezik, működik: ha megvizsgáljuk életünk egyes történéséit, bizonyosan arra a következtetésre jutunk, vannak ok-okozati összefüggések. Amit adunk – legyen az szeretet vagy éppen negatív érzelem, tett – előbb vagy utóbb visszakapjuk valamilyen formában. A cselekedeteink, gondolataink következményekkel járnak, még ha ez nem is tudatosul bennünk mindig. Követhetjük bármely vallást, figyelnünk kell arra, mit teszünk, hogyan tesszük, hiszen ezek mind-mind visszaköszönnek nekünk. A karma hasonlóképpen működik, mint a bumeráng...

Szerző: Verebélyi Márta

Pál apostol üzenete

Pál apostol üzenete

A Szeretet Himnuszának mindig aktuálisnak kellene lennie. Most írójáról is megemlékezünk, hiszen a napokban, január 25-én tartottuk a Pálfordulót, azaz Pál napját. Saul, ki üldözte Jézust, ezen a napon tért meg, innentől viseli a Pál apostol nevet.

Szerző: Verebélyi Márta

Mandalák, a lélekgyógyító körök

Mandalák, a lélekgyógyító körök

A művészetterápiák között a mandalafestés is fontos szerepet kap ma már. Nem is csoda, hiszen a szebbnél szebb színekben pompázó, különböző mintájú körök látványa, készítése vagy akár az azokkal történő meditáció, gyógyító hatással bír a lélekre.

Szerző: Verebélyi Márta

Árulónk, a kétség…

Árulónk, a kétség…

Bizonyára előfordul néha Veled is, hogy csőstül jön a baj, s pillanatnyilag úgy érzed, hogy semmi nincs rendjén életedben: sem a párkapcsolat, sem a munka… egyszerűen erőtlennek érzed magad lelkileg. Szíved szerint lapoznál egyet, időgépbe ülnél, és a következő napot már vidám, friss fejjel kezdenéd. Csak a most ne létezne… De létezik! Neked kell helyrepofoznod magad, erősnek lenned, méghozzá MOST.

Szerző: Verebélyi Márta

Cibere vajda és Konc király küzdelme

Cibere vajda és Konc király küzdelme

Néhány napja alig tudom utolérni barátnőmet, aki varrónő Szegeden. Azt mondja, elfoglalt, sorra adják a kuncsaftok a kilincsét egymás kezébe. Gazdasági válság ide, hideg és gázhiány oda, az emberek készülnek a farsangra, ami Vízkereszt után beköszöntött. A bálok, vígasságok kezdete már itt van a nyakunkon.

Szerző: Szabados Melinda

József Attila Lillafüreden írta az Ódát

József Attila Lillafüreden írta az Ódát

Patakkal, vízeséssel tarkított erdő a hegyoldalban, páratlan szépségű, smaragdzöld vizű tó, partján kastéllyal. Lillafüred, a romantika otthona. Nem csoda, hogy egyik legnagyobb költőnket, József Attilát is ez a hely ihlette legszebb szerelmes versének, az Ódának megírására.

Szerző: Nagyné Poczai Melinda