• Search
  • Menu

Szellem

Út a belső békéhez

Út a belső békéhez

Hajlamosak vagyunk arra, hogy folyamatosan keressük a kifogásokat és a hibákat, miért nem érezzük jól magunkat: szeretet- és figyelemhiánnyal küzdünk, mert tönkrement a kapcsolatunk – vagy már régóta nincs is –, nem vagyunk megelégedve a munkahelyünkkel, folyton csak vitatkozunk a családtagjainkkal, ingadozó a hangulatunk, nem vagyunk elégedettek. A hasonló negatív élethelyzeteken azonban tudatosan változtathatunk, a gondolat pedig valóban igaz: először magunkban kell megtalálnunk a szeretetet, a békét, és csak utána leszünk képesek igazán másokat is szeretni.

Szerző: Verebélyi Márta

Újjászületés dallamokkal – A zeneterápia titka

Újjászületés dallamokkal – A zeneterápia titka

Stílusoktól vagy hangulattól függetlenül, azt hiszem, bátran kijelenthetjük, a muzsika nagy hatással van ránk: egyik pillanatról a másikra képes vidámmá varázsolni, egyszer serkent, máskor elaltat. Hallgathatjuk otthon, kocsiban, utcán sétálva – valamilyen formában szinte mindig velünk lehet. Azt, hogy a zene pozitívan befolyásolja a lelket, érezhető, azonban kutatások is alátámasztják, hogy a zeneterápia működik, ráadásul nemcsak a szellem hálás a dallamokért, hanem a szervezet is!

Szerző: Verebélyi Márta

Vadásszon kísértetre Turán!

Vadásszon kísértetre Turán!

Kívánom, hogy mindenkinek olyan kísérője legyen egy ismeretlen hely felkutatása során, mint nekem volt Tóth Gáborné turai lakos személyében, aki végigkalauzolt a kastély múltján, és megmutatta szomorú jelenét.

Szerző: Szabados Melinda

A rejtélyes kaptárkövek

A rejtélyes kaptárkövek

A Bükkben található, különleges látványt nyújtó kaptárkövekhez érdemes ellátogatnia a túra és a természet kedvelőinek. A sziklák titokzatos mélyedései elgondolkodtatnak, vajon miért készítették, és mire használhatták őket. A válasz a fantáziánkra van bízva, hiszen vitatott a szépen megmunkált kövek eredete.

Szerző: Verebélyi Márta

Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Vágytál már arra, hogy mindenki szeressen, hogy elfogadjanak, elismerjenek? Érezted már azt, hogy valamit feladsz magadban, csak azért, hogy olyan legyél a többiek szemében, amilyen épp nem vagy? Törekedtél a maximalizmusra, olyan dolgokban is, amelyekhez nem értesz? Megfelelni, annyit jelent, mint eleget tenni a családnak, társaidnak, barátaidnak, a főnöködnek vagy épp a párodnak, miközben lehet, hogy a saját értékeidnek mondasz ellent, és közben elfelejted, ki is vagy, és mit szeretnél valójában.

Szerző: Tupi Zsófia

A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

Szerda este mindenki azért gyűlt össze egy budapesti szórakozóhely alagsorában, hogy megtudja, mi a szexuális vonzerő titka. Honnan is ered a szépség megítélése, és egyáltalán mi befolyásolja a párválasztást. Az előadás iránt oly nagy volt az érdeklődés, hogy két turnusban tartották meg, csak azért, hogy minden jelentkező számára fény derülhessen a titokra.

Szerző: Tupi Zsófia

A hit arcai

A hit arcai

A „hit” szót általában valamely vallás – de többnyire az Istenhit – gyakorlásához kötjük, azonban ez a kifejezés sok minden mást is magában hordozhat, egyéntől függően.

Szerző: Verebélyi Márta

Muzulmán zarándokhely a Rózsadombon

Muzulmán zarándokhely a Rózsadombon

Kevesen tudják, hogy Budapesten a Margit hídtól 5 perc sétára van egy iszlám zarándokhely meseszép rózsakerttel és pazar kilátással a városra. A Rózsadomb keleti lejtőjén Gül Baba türbéje emlékeztet arra az időre, amikor Magyarország jelentős része török uralom alatt állott. De ki volt Gül Baba, és mit jelent a türbe szó?

Szerző: Nagyné Poczai Melinda

Ezt a lovat akartad?

Ezt a lovat akartad?

Tudok egy olyan klubról, amelyhez senki nem akar csatlakozni, mégis rengeteg édesanya válik tagjává a szülés utáni érzelmi stresszt követően. Nincs jele, nincs rajongói oldala, nincs cinkos kézfogás, sőt, ha sétálsz az utcán, soha nem is tudod meg, ha épp a klubtársad ment el melletted. Mégis, baráti összejöveteleken, meghitt beszélgetések alkalmával, ha megismered egy másik nő történetét, tudni fogod: nem vagy egyedül, ő is ugyanúgy tag, mint te.

Szerző: Szabados Melinda