• Search
  • Menu

Kreatív

Öltöztessük húsvéti köntösbe virágainkat!

Öltöztessük húsvéti köntösbe virágainkat!

Lassan itt a húsvét, így ideje elgondolkoznunk, milyen is legyen a hímes tojás, amelyet locsolóinknak adunk hálánk jeléül. Az alábbi cikkben megmutatom, hogyan készíthetünk hungarocelltojásból virágaink mellé egy kis húsvéti dekorációt, melyet természetesen tovább is ajándékozhatunk húsvét hétfőjén.

Szerző: Babósné Haik Tünde

Tojásfestés természetes alapanyagokkal

Tojásfestés természetes alapanyagokkal

Manapság már olyan sokféle tojásfestéket lehet kapni a boltokban, hogy kevesen készítenek hagyományos módon, természetes alapanyagokkal hímes tojást. Pedig ez utóbbi festési mód vitathatatlan előnye, hogy ingyen van, és hogy egészen más stílusú, kedves, romantikus színeket érhetünk el vele. És mennyi, de mennyi praktika kapcsolódik hozzájuk! Itt van mindjárt a berzselés.

Szerző:

Filcjátékok egyszerűen

Filcjátékok egyszerűen

Ha igazán örömet szeretnél szerezni gyermekednek, keltsd életre kedvenc képeskönyvének mulatságos, kedves figuráit. Hogy hogyan? Mi sem egyszerűbb ennél, csak egy kis kézügyességre van szükség, fantáziára, és nem utolsó sorban színes filcanyagra.

Szerző:

Varázslatos almamécsesek

Varázslatos almamécsesek

Hideg estéken mi is lenne jobb és hangulatosabb, mint az almagyertyák? Nem tart sokáig az elkészítésük, nem is tartós díszei az otthonnak – épp csak addig jók, amíg meg nem romlanak az almák.
Mindenesetre meleg szívvel ajánlom nektek elkészítésre, hiszen jókedvet varázsolnak, a mécsesek pislákolása nyugalommal tölt el!

Szerző:

Párna varrás nélkül

Párna varrás nélkül

Ha nincs otthon varrógéped, vagy csak egyszerűen egy tűvel ki lehetne kergetni a világból, ne csüggedj, ezekhez a kedves pihepuha pánákhoz tényleg nem kell semmi más, csak anyag, ami nem foszlós, és olló.

Szerző:

Férfiingből (nem csak) ruhát

Férfiingből (nem csak) ruhát

Biztosan láttátok már ezt a trükköt, talán ki is próbáltátok, de remélem mégis sikerül valami újat mutatnom.
Férfiingből nemcsak ruhát, hanem szoknyát, de még felsőrészt is kreálhattok!

Szerző:

Játéktároló cipősdobozból

Játéktároló cipősdobozból

Máris rend lesz a gyerekszobában, ha a szerte-széjjel hagyott játékokat dobozokba rakod, és felteszed a polcra. Legegyszerűbb, ha cipősdobozokat használsz erre a célra. Mindössze csak be kell vonni őket papírral. Sok szép, mesefigurás csomagolópapír közül válogathatsz a boltokban, attól függ, milyen szín passzol a szoba berendezéséhez.

Szerző: Nagyné Poczai Melinda