• Search
  • Menu

DIY: esküvőigömb-készítés

Ki ne szeretne egy picit lefaragni az esküvői költségvetésből? Az alábbi gömb elkészítéséhez nincs szükség sok mindenre, csupán egy szép, virágos mintalyukasztóra, hungarocellgömbre, gombostűre és sok-sok türelemre.

A végeredmény: nagyon mutatós gömbdísz, mely remekül felhasználható a külső helyszínünk dekorálására, asztalokra elhelyezve, fellógatva – csak a képzelet szab határt.

Első körben az általunk választott papírból kell rengeteg kis papírvirágot lyukasztanunk. 

Hozzávalók

Kivágott papírvirágok Amikor már kellő mennyiségű papírt lyukasztottunk, a szirmok mentén behajtogatjuk, majd párosával átlyukasztjuk egy-egy gombostűvel. A gombostűre először egy gyöngyöt raktam, ettől lesz igazán elegáns a gömbünk. Utána kezdődhet a virágocskák feltűzködése, ráerősítjük a virágokat a hungarocellgömbre. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne látszódjon ki a hungarocell, szépen fedésben legyenek a virágok!

 Előre hajtogatott virágok 

Mindaddig tűzködünk, amíg a teljes gömböt el nem fedi a virágtenger. Ekkor nem marad más hátra, mint gyönyörködni az alkotásunkban, megtervezni, hogy hány darabra lesz szükség az esküvői helyszínünk dekorálásához, és sokszorosítani őket. Kreatív hobbiboltokban különböző átmérőjű hungerocellgömbök kaphatóak, úgy is szuper összhatást érhetünk el, ha több méretben készítjük el.

hivatkozás: facebook.com/KreativMeghivo

 

Szerző:

Hozzászólások