• Search
  • Menu

Cseperedő | 

Kamaszodó | 

Szakértő

Gyermek

A szorongás árnyékában

A szorongás árnyékában

Mindannyiunk életében vannak nehéz pillanatok, amikor félelmet, pánikot, szorongást érzünk. A kiváltó okok sokfélék lehetnek: nehéz élethelyzetek, változások, új élmények, kudarc vagy éppen veszteség.

Szerző: Tupi Zsófia

Kedvenceink, a háziállatok

Kedvenceink, a háziállatok

Miért jó, ha van háziállatotok, és mikor nem nektek való, hogy négylábú kedvencetek legyen? Összefoglaltuk, miért nagyszerű állatok közelében élni, és milyen szempontok alapján érdemes választani, ha meghoztátok a döntést.

Szerző:

A gyermekem nem hajlandó húst enni

A gyermekem nem hajlandó húst enni

Nem emlékszem már pontosan, hogy mikor kezdődött. Elmúlt másfél éves, de talán még nem volt kettő. Az addig szeretett húslevesből mindent kért, csak a húst nem. Pedig úgy örültem annak idején, hogy ha már ilyen leveses, a finom, egészséges főtt husit is megeszi belőle. Örömöm nem tartott sokáig, és azóta sem jött el újra, csak néha-néha fellángol.

Szerző: Keindl Olivia

A világháló tragikus áldozatai

A világháló tragikus áldozatai

Az elmúlt hónapokban jó pár tragikus és aggasztó hír járta körbe a világot öngyilkos tinédzserekről, akik az internetes zaklatások miatt vetettek véget életüknek. Visszagondoltam a gyerekkoromra, amikor ugyan még internet nem volt, de azért mi is cikiztük egymást. Az irodalomban is találkozhatunk ezzel: Nemecsek Ernő a többiek nyomására szintén saját bizonyítási vágyának esett áldozatául. Fehér Sára klinikai és mentálhigiénés gyermek szakpszichológussal beszélgettünk a kamaszkori problémákról.

Szerző: Mánfai Timi

„Én leszek az első!” –  a versengés

„Én leszek az első!” – a versengés

A versengés mindennapi életünk része, amely jelen van a családban, a testvérek között, az óvodában, iskolában és minden fejlődési szakaszban másként fejeződik ki. Már egészen korán, kisgyermekkorban is megjelenik, hiszen a gyerekek versengenek szüleik szeretetéért, társaik megbecsüléséért, iskolai sikereikért, és ahogy nőnek, azért dolgoznak, hogy az adott társadalomban és kultúrában, amiben élnek, sikeresek legyenek.

Szerző: Tupi Zsófia

A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

Füllentés és képzelt társak

Te is értetlenül állsz, amikor gyermeked kiutasít a szobájából, mert láthatatlan pajtásaival játszik? Már többször behívtak az iskolába, mert csemetéd színes, de annál képtelenebb történeteket mesél családi életetekről? Ne aggódj, ez természetes az ő korukban!

 

Szerző:

Játszva láss!

Játszva láss!

Szemüveges lett a gyerek? Játékos szemtornával segíthetsz neki, hogy ne kelljen évről évre emelni a dioptriát. Ha együtt végzitek a gyakorlatokat, neked is javulhat a látásod!

Szerző: Nagyné Poczai Melinda

Otthonuk a nagyvilág –  kozmopolita gyerekek

Otthonuk a nagyvilág – kozmopolita gyerekek

A mai felnövekvő generáció számára teljesen magától értetődő, hogy nyelveket tanul, határok nélküli Európában utazgat, képezheti magát. Ezeket a határokat a közösségi média megjelenése és az országhatárokon átívelő kommunikációs technika is segített elmosni. Ma már nem kérdés, hogy alsó tagozatban egy, később két idegen nyelvet tanulnak a nebulók, és az sem megy ritkaságszámba, ha egy-egy félévet külföldön töltenek.

 

Szerző: