• Search
  • Menu

Teszteltük | 

Életstílus | 

Recept ma

Mézeskalács recept

Újra itt a karácsony, ezért éppen aktuális, hogy egy finom mézeskalácsot süssünk. Íme a recept!

Hozzávalók:

340 g liszt
120 g vaj
200 g méz
2 db tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összevegyítem. Hozzákockázom a vajat, beleteszem a két tojássárgáját, végül a mézet, majd összegyúrom. Folpackba csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap lisztezett deszkán kinyújtom két milliméter vastagságúra, és a formákkal kiszaggatom. 170 fokban előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm.
Amikor kihűlt, glazúrral díszítem.

Elkészítési idő: 60 perc

Szerző:

Címkék:        


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások