• Search
  • Menu

Teszteltük | 

Életstílus | 

Recept ma

Életmód - Életstílus

Párkeresés, avagy mi történik, ha nem jön a herceg?

Párkeresés, avagy mi történik, ha nem jön a herceg?

A mesékben a herceg mindig daliás, igazi harcos, aki nemességével és bátorságával elnyeri választott hölgye kezét. A XXI. században azonban ritkán találkozik az ember fehér lovon vágtató délceg férfiakkal, sárkányokkal küzdő bátor lovagokkal. Ha kilépünk egy kapcsolatból, szinglik vagyunk, és társra vágyunk, vajon hol keresgéljük? 

Szerző: Balázs Zsuzsanna

Légy energikus télen is!

Légy energikus télen is!

A hosszú és hideg téli hónapok bizony meg tudják viselni a szervezetünket, nem hiába vagyunk ilyenkor a legkedvetlenebbek és legfáradékonyabbak. Sokakon eluralkodik az erőtlenség, a szomorúság, a nagyobb alvásigény, a csökkenő munkakedv és az édességek iránti fokozott vágyakozás. Ahelyett azonban, hogy begubózunk a 4 fal közé, és várjuk a tavaszt, sokkal jobb megoldások is vannak a téli lehangoltság és energiahiány kezelésére. 

Szerző: Csányi Klaudia

A bogyótea titka – Bubu Bubble Tea

A bogyótea titka – Bubu Bubble Tea

Dao Thi Hoa Phoung brókerkarrierjét adta fel, amikor férjét, Dang Thai Hoangot követte Magyarországra. A vietnámi házaspár a Ferenciek terén lévő apró boltban honosította meg a Tajvanból származó, de Európa több országában is nagy sikernek számító vidám italt, a bubble tea-t, vagyis a buborékos teát. 

Szerző: Rózsa Zita

Velencei karnevál – A titkok éjszakája

Velencei karnevál – A titkok éjszakája

A velencei karnevál a legnagyobb nemzetközileg is ismert karnevál Európában, azon belül Olaszországban. Hivatalosan a XV. században kezdődött, de gyökerei a XIV. századra nyúlnak vissza. Az első feljegyzéseket Duke Vitale Faliero írásaiban olvashatjuk róla.

 

Szerző: Balázs Zsuzsanna

Így szokj le a dohányzásról!

Így szokj le a dohányzásról!

Szinte mindannyian szabadkozunk az újév első napjaiban, hogy ezentúl minden más lesz. Többet sportolunk, egészségesebben étkezünk, több időt töltünk a családunkkal, és soha többé nem gyújtunk rá. Igen ám, de a dolgos hétköznapok és a sok teendő közepette könnyedén megfeledkezünk céljainkról, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Ha te is ebben a cipőben jársz, és kissé neked is alábbhagyott a lelkesedésed, érdemes tovább olvasnod, ugyanis tippjeink segíthetnek a leszokásban. 

Szerző: Csányi Klaudia

Hóvirág-kisokos

Hóvirág-kisokos

Miközben úgy érezzük, még nem is volt tél, pár héttel ezelőtt Röszkén és a Mecsekben már meg is jelent a tavasz hírnöke. A hóvirág általános virágzási ideje februártól áprilisig tart, ezért joggal feltételezhetjük, hogy szegényke még nem alkalmazkodott a globális felmelegedéssel járó éghajlatváltozáshoz. Meleget érez, kibújik, és ezzel másik tavaszi szerénységünk, az ibolya is így van. 

Szerző: Lengyel Szilvia