• Search
  • Menu

Babyshower | 

Kelengye | 

Szakértő


Mi is babázunk

Csiri-biri mókázz velünk!

Csiri-biri mókázz velünk!

Biztosan sokan hallottatok már a vidám hangulatú Csiri-biri tornáról, melyre a már járni tudó kisgyermekeiket kísérhetik el szüleik, és dalolhatnak, mondókázhatnak, tornázhatnak velük együtt. A mozgást fejlesztő torna kitalálója Orszáczky Ildikó, ő mesél nekünk a Csiri-biriről.

 

Szerző: Keindl Olivia

I. BABAjnokság

I. BABAjnokság

Avagy nem lehet elég korán kezdeni a versengést

A Minimanó Babacentrum 2013. augusztus 30-án, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az első BABAjnokságot Zuglóban.

A nyárbúcsúztató fesztiválként beharangozott esemény nem okozott csalódást. A zöldövezet szívében található helyszín (Kövér Lajos utcai sportpálya) sok tősgyökeres zuglóinak is teljesen új volt, és nagyon jó választásnak bizonyult. 

Szerző: Lengyel Szilvia

Babafoglalkoztató-ajánló

Babafoglalkoztató-ajánló

Varázskert, a hétköznapok második otthona: 2,5 év alatt nagyon sok hasonló helyen megfordultunk, lévén nem vagyunk igazán otthonülő típusok. Nem csak az én véleményem, hogy a zuglói Varázskert egyike a legsokoldalúbb, igényes és tartalmas szórakozást nyújtó foglalkoztatóknak.

Szerző: Lengyel Szilvia

A csecsemőhalálok kapcsán a sztereotípiákról (is)

A csecsemőhalálok kapcsán a sztereotípiákról (is)

Megdöbbentő ennyi túl rövid életről értesülni. Még sokkolóbb, ha az ember közvetetten ugyan, de érintettnek érzi magát. Ilyenkor különösen rosszul esik az emberek buta okoskodása, etnikumozása, bűnösért kiáltása. Én se vagyok szakértő, szó sincs róla, csupán az én gyerekem is koraszülött volt, ezért pontról pontra cáfolnám a bűnbakkereső tömeg hasraütésszerű okfejtéseit a témában.

Szerző: Lengyel Szilvia

Fütyikérdés

Fütyikérdés

Mikor az ember megtudja, kisfia lesz, elönti az öröm és boldogan újságolja apának: képzeld, fiad lesz! Apa ilyenkor repül a boldogságtól. Megszületik a kis trónörökös, akit mindenki imád, majd jönnek a kérdések. Először a köldökcsonk ápolása tűnik nagy faladatnak, majd 2-3 hét múlva, miután az leesik, jönnek a fütyis kérdések. Mit kezdjek a kukival? Hogyan ápoljuk? Tisztítsuk? Húzogassuk?

Szerző:

Nőnek lenni nehéz, főleg anyaként

Nőnek lenni nehéz, főleg anyaként

Sajnos a minap fültanúja voltam a játszótéren, ahogy az egyik anya ócsárolta a másikat, mert nem volt üde és fiatalos, nem sminkelt, és nem volt trendi az öltözete. A beszélgetésbe nem folytam bele, de elgondolkodtam.

Szerző: