• Search
  • Menu

Babyshower | 

Kelengye | 

Szakértő


Mi is babázunk - Babyshower

I. BABAjnokság

I. BABAjnokság

Avagy nem lehet elég korán kezdeni a versengést

A Minimanó Babacentrum 2013. augusztus 30-án, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az első BABAjnokságot Zuglóban.

A nyárbúcsúztató fesztiválként beharangozott esemény nem okozott csalódást. A zöldövezet szívében található helyszín (Kövér Lajos utcai sportpálya) sok tősgyökeres zuglóinak is teljesen új volt, és nagyon jó választásnak bizonyult. 

Szerző: Lengyel Szilvia

Babafoglalkoztató-ajánló

Babafoglalkoztató-ajánló

Varázskert, a hétköznapok második otthona: 2,5 év alatt nagyon sok hasonló helyen megfordultunk, lévén nem vagyunk igazán otthonülő típusok. Nem csak az én véleményem, hogy a zuglói Varázskert egyike a legsokoldalúbb, igényes és tartalmas szórakozást nyújtó foglalkoztatóknak.

Szerző: Lengyel Szilvia

A csecsemőhalálok kapcsán a sztereotípiákról (is)

A csecsemőhalálok kapcsán a sztereotípiákról (is)

Megdöbbentő ennyi túl rövid életről értesülni. Még sokkolóbb, ha az ember közvetetten ugyan, de érintettnek érzi magát. Ilyenkor különösen rosszul esik az emberek buta okoskodása, etnikumozása, bűnösért kiáltása. Én se vagyok szakértő, szó sincs róla, csupán az én gyerekem is koraszülött volt, ezért pontról pontra cáfolnám a bűnbakkereső tömeg hasraütésszerű okfejtéseit a témában.

Szerző: Lengyel Szilvia

Fütyikérdés

Fütyikérdés

Mikor az ember megtudja, kisfia lesz, elönti az öröm és boldogan újságolja apának: képzeld, fiad lesz! Apa ilyenkor repül a boldogságtól. Megszületik a kis trónörökös, akit mindenki imád, majd jönnek a kérdések. Először a köldökcsonk ápolása tűnik nagy faladatnak, majd 2-3 hét múlva, miután az leesik, jönnek a fütyis kérdések. Mit kezdjek a kukival? Hogyan ápoljuk? Tisztítsuk? Húzogassuk?

Szerző:

Nőnek lenni nehéz, főleg anyaként

Nőnek lenni nehéz, főleg anyaként

Sajnos a minap fültanúja voltam a játszótéren, ahogy az egyik anya ócsárolta a másikat, mert nem volt üde és fiatalos, nem sminkelt, és nem volt trendi az öltözete. A beszélgetésbe nem folytam bele, de elgondolkodtam.

Szerző:

Kismamák a kánikulában - Így vészeld át a hőséget!

Kismamák a kánikulában - Így vészeld át a hőséget!

Már a terhességem 34. hetében járok, a kánikula pedig 3 hete tombol. Az első hetet jól viseltem. Meleg volt, de nem éreztem semmi különöset. Helytálltam itthon és a játszótéren is. De így, a 3. héten már nagyon sok. Kisfiammal télen voltam nagy pocakos, így még jól is jött, hogy bár mindenki fázott, nekem a hormonok miatt melegem volt. De most ezek a hőhullámok a 35 fokban szinte elviselhetetlenek. Mit tehetnek a kismamák, hogy túléljék a nyarat?

 

Szerző:

Strandajánló – Napsugár strand, Agárd

Strandajánló – Napsugár strand, Agárd

Megérkezett az igazi kánikula, mindenki menekül a betondzsungelből – ilyenkor elgondolkodnak a szülők, hova érdemes menni egy örökmozgó totyogóval. Mi sem tettünk másképp. Kisfiam imádja a vizet, ezért kerestem egy strandot, ahol ő is biztonságosan fürdőzhet, és nem kerül egy vagyonba. A választásom a velencei-tavi, agárdi Napsugárra, más néven Popstrandra esett.

Szerző:

Elektromos kütyük a kelengyében

Elektromos kütyük a kelengyében

Kelengyelista minden babamagazinban megtalálható és a védőnői gondozáson is megkapják a kismamák. De a mai modern világban már nem egyszerű kiszűrni, mire is van igazán szükség...

Szerző:

A te babád legyen a Lexi sztárja!

A te babád legyen a Lexi sztárja!

Lehet kicsit, lehet nagyot, csoportosan, édesanyával vagy a tesóval, a lényeg, hogy töltsd fel hozzánk a legjobb nyári képet gyermekedről. Jelentkezz most a Lexi Babasztár versenyére, és söpörd be a nyereményeket!

Szerző: lexi.hu

Ma van az anyatej világnapja

Ma van az anyatej világnapja

Az anya és gyermeke közötti szoros kapcsolat és a baba táplálásának legtermészetesebb módja a szoptatás. Ez a legősibb, a legbizalmasabb és a legintimebb kapcsolat, a legmélyebb érzelmi kapocs, ami valaha is létrejöhet az édesanya és gyermeke között. Augusztus 1-je az anyatej világnapja, míg augusztus első hete a szoptatás világhete. Ez alkalomból nézzük meg, milyen előnyei vannak a szoptatásnak!

Szerző: Csányi Klaudia