• Search
  • Menu

Szerő: ismeretlen

Jövőre álmodunk a Vígben

Jövőre álmodunk a Vígben

A 2013/2014-es évad az ébren álmodók évada lesz a Vígben. Kiemelt szerepet kap az álmok világa, a bemutatók hősei álmokba menekülnek, álmokba kapaszkodnak, de közben két lábbal a földön állnak. Így küzdenek céljaikért.

Szerző: Mánfai Timi

Prospero Disztribúció – egységben az erő

Prospero Disztribúció – egységben az erő

A disztribúciós terjesztési szisztéma ma Magyarországon egyedülálló. Lényege, hogy a kis és közepes méretű kiadók kereskedelmi tevékenységüket egy disztribútorhoz helyezik ki, és ezáltal sokkal hatékonyabban tudnak érvényesülni a piacon. Kiadói tevékenységükben változatlanul önállóak maradnak, ezért saját arculatuk, egyediségük megmarad. Janzer Frigyest, a Prospero Disztribúció vezetőjét kérdeztem a XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Szerző: Mánfai Timi

Égigérő fű - Magyar Színház

Égigérő fű - Magyar Színház

Janikovszky Éva könyveinek borítói még mindig a szemem előtt vannak, Réber László egyszerűségében rejlő nagyszerű rajzai felejthetetlenné váltak az emlékezetemben. A könnyed, szórakoztató történetek mindig is lebilincselően hatottak rám . Azok voltak a jó kis délutánok, amikor még gondtalanul lóbáltam a lábam a nappali kanapéján, miközben kedvenc meséimet olvasta fel anyukám. Valami hasonló kellemes érzés töltött el két hete a hatos villamoson a Magyar Színházba menet. - Égigérő fű... Hát nem lesz könnyű dolga a rendezőnek, az biztos- mondta édesanyám a ruhatárnál sorban állva.

Szerző: Mánfai Timi

Az új Macskák

Az új Macskák

A Macskák musical hatalmas sikert aratott az egész világon, Magyarországon pedig színháztörténelmi rekordokat ért el. 30 éven keresztül csupa-csupa telt házas előadás, zseniális színészek, felejthetetlen előadások. A macskák dallamait mindenki ismeri az általános iskolásoktól kezdve a nagymamákig, és reméljük, ez  így is marad, amíg világ a világ. Az ünnepi hét egyik legfontosabb eseménye következik, a főpróba napja, az új generációs fellépők bemutatkozása. 

Szerző: Mánfai Timi

Születésnapos Macskák – kiállításmegnyitó

Születésnapos Macskák – kiállításmegnyitó

„Amikor Andrew Loyd Webber megírta Memory című dalát, úgy érezte, nagyon jó dalt szerzett. Puccini-dallamok zsongtak a fejében, és örömmámorban rohant át apjához, aki az Angol Királyi Zeneakadémia tanára volt, mert szerette volna, ha valaki biztosítja arról, hogy valóban remekművet alkotott. – Mondd, apám, mi van ebben a dalban? A válasz ez volt: Ötmillió dollár” – kezdte kedvenc történetével az ünnepi hét megnyitóját Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója. 

Szerző: Mánfai Timi

Éneklő macskák a Kolibriben

Éneklő macskák a Kolibriben

Egy nap telt el a Macska voltam Londonban című darab főpróbája óta, amikor a reggelizőasztalnál megkérdezték tőlem: Te meg mit dúdolsz állandóan? Ekkor döbbentem rá, hogy a színdarab dallamai belemásztak a fülembe: énekelhetnékem van. Március 16-án mutatta be a Kolibri Színház Paulo Gallicio – Jennie, te drága című – világsikerű regényének zenés színpadi feldolgozását, a Macska voltam Londonban zenés gyermekmusicalt.

Szerző: Mánfai Timi